Wie zijn we?

Hilde Nicasi en haar broer Filip Nicasi vormen vandaag de harde kern van Ampersandt. We  zijn beiden ondernemende en doorgewinterde vakexperten met sterke didactische vaardigheden en gezond verstand.

Ons team

Hilde Nicasi

Hilde Nicasi werkt al meer dan 10 jaar voor ons moederbedrijf Progress Consulting uit Luik. Ze is een ondernemer in hart en nieren, sinds haar studententijd.

Deze ervaring draagt de laatste 15 jaar over via trainingen en consultancy. Haar favoriete thema’s zijn leiderschap en communicatie. Hierin is ze zoals een Zwitsers zakmes: van alle markten thuis. Ze doet dit in het Nederlands maar net zo vlot in het Engels of Frans. Voeg daar aan toe: een oprechte interesse voor mensen en organisaties, enthousiasme gecombineerd met een pragmatische instelling… Zo wordt het al snel duidelijk waarom Hilde bij vele klanten reeds jarenlang over de vloer komt.

Concreet:
  • Licentiate in de Politieke en sociale wetenschappen
  • Geaggregeerde Hoger Onderwijs
  • Bestuurder Ampersandt
  • Bestuurder Progress Consulting

Filip Nicasi start na zijn studies in operationele leidinggevende functies. Vooral de vrijetijdssector blijkt zijn grote voorliefde.
Hij ontdekt gaandeweg dat ook het opleiden en ontwikkelen van mensen hem goed ligt. Hij combineert op dit moment zijn twee grote professionele liefdes: via Horeca Partners begeleidt hij horeca-ondernemers om het beste uit hun zaak te halen, met Ampersandt leidt hij mensen op om het beste uit zichzelf te halen.
Alhoewel hij een heel brede achtergrond en ervaring heeft in trainingen, beperkt Filip zich de laatste jaren hoofdzakelijk tot drie thema’s: timemanagement, onderhandelen en presenteren.

Concreet:
  • Licentiaat Handelswetenschappen
  • Masters na master: Toerismemanagement
  • Sportmanagement
  • MBTI gecertificeerd
  • Bestuurder Ampersandt

Netwerk

Daarnaast hebben we een uitgebreid meertalig netwerk van freelancers en partnerorganisaties waarmee we samenwerken als uw project daarom vraagt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blog

Trust Factor: een neuro-economische kijk op vertrouwen 1/4

15 oktober 2019
door Katrin Naert

Lees artikel

Trust Factor: een neuro-economische kijk op vertrouwen 3/4

15 oktober 2019

Lees artikel

Trust Factor: een neuro-economische kijk op vertrouwen 2/4

15 oktober 2019

Lees artikel